Høyhastighetsbevis
Fortsatt ledige plasser i juni
Oppdatert kurskalender for 2024 - ingen planlagte kurs i juli
Se ledige kurs her

Boat Power AS er godkjent tilbyder av høyhastighetsbevis

Vi tilbyr praktisk del for vannscooter hovedsaklig i Østfold. Vi kan tilrettelegge for grupper i Oslo.

Boat Power hjelper deg frem til høyhastighetsbevis uavhengig om det er enkeltvis eller grupper.

Teorikurs må være gjennomført innen praktisk del utføres.
Boat Power tilbyr digitalt teorikurs på nett i samarbeid med FIDL om du har behov for det. Teorikurs med eksamen er lagt opp på en pedagogisk og morsom spillmåte og er integrert mot Sjøfartsdirektoratets systemer. Dette sikrer en enkel og automatisert prosess frem til kursbevis.
Har du allerede gjennomført teori hos annen tilbyder trenger vi bare dokumentasjon på bestått eksamen.

Kursoversikt over planlagte kurs finner du nedenfor.
Høyhastighetsbevis vannscooter

Den praktiske delen for vannscooter starter på brygga.
Vi går gjennom ulike elementer av sikkerhet, vannscooterens funksjoner og øvelsene som skal gjennomføres. Gruppen kjører samlet til øvelsesområde og gjennomfører ulike øvelser på sjøen. Deltakerne kjører øvelsene etter tur.

Den praktiske delen avsluttes på brygga med en oppsummering og veien videre for å få utstedt høyhastighetsbevis for vannscooter.
Vi tilrettelegger for digitalt utstedelse samme dag.

Generelt om høyhastighetsbevis

For å søke om høyhastighetsbevis fra Sjøfartsdirektoratet må du ta høyhastighetskurs. Høyhastighetskurset består av en teoridel og en praktisk del. Teorikurset er det samme for båt og vannscooter, mens den praktiske delen er ulik for båt og vannscooter.

Du kan lese mer om høyhastighetsbevis på Sjøfartsdirektoratets nettsider.

Forkunnskaper og krav

For å gjennomføre høyhastighetskurs må du være fylt 17 år. Kursbevis utstedes når du har fylt 18 år. Du må også ha båtførerbevis, fritidsskippersertifikat eller høyere sertifikater dersom du er født etter 1.1.1980. Er du født før 1.1.1980 trenger du ingen spesielle sertifikater for å gjennomføre kurset, men det forventes at du har en viss grad av kunnskap og erfaring med båt og sjøliv.

Målsetning for kurset

Høyhastighetskurset er ikke et «lær å kjøre fort» kurs. Kursets målsetning er å redusere antall ulykker gjennom økt kunnskap, bevisstgjøring og gode holdninger. Kurset har søkelys på bevisstgjøring og ulike typer risiko ved høye hastigheter til sjøs. Kurset er et tillegg til andre sertifikater og krav for å kjøre fritidsbåt.

Instruktør for Boat Power AS er Henrik Andresen. Lidenskap for sjøliv har resultert i lang erfaring på sjøen med forskjellige båttyper underveis.

Kursvirksomheten i Østfold har en egnet følgebåt som alltid er bemannet med erfaren båtfører.

Praktisk del ved en av banene rett i nærheten.

Våre fartøy i kursvirksomhet er forsikret gjennom Söderberg & Partners som sikrer både deg og oss med god og riktig dekning.

Handlekurv
Skroll til toppen